Когато купувате мебели за своя дом

0
8405

Когато купувате мебели за своя дом

Иван Тинчев

на 46 години, от Варна. Семеен, с две деца. Преди 20 години става управител на най-големия шоу-рум на „Мебелни къщи Ralica“ във Варна. Днес е търговски директор и част от мениджърския екип на компанията.

След 21 години на пазара като една от най-големите мебелни фирми, каква е тайната на това дълголетие на „Мебелни къщи RALICA“?

Основният ни предмет на дейност винаги е бил комплексното предлагане на обзавеждане за дома, офиса и хотела. Като се почне от входната и вътрешните врати и се проектира целия интериор до декоративните елементи, които допринасят за усещането за уют. През годините стремежът ни винаги е бил строга и прецизна селекция на партньорите, с които работим, за да осигурим на клиентите ни дълъг живот на мебелите и безпроблемното им ползване. Така в началото ние работихме само с международни партньори с традиции в бранша: кухни, спални и матраци, мека кожена мебел от Великобритания; корпусна фурнирована мебел, маси и столове, класическа и екзотична мебел от Испания, врати от Полша, а по-късно и с водещи турски фирми за детски стаи, спални, матраци и легла.

Клиентите на фирмата сега споделят, че имат обзавеждане, което не е променено от дългата употреба вече 15-20 години.

Вашата фирма е представител на световно известни марки в областта на обзавеждането. Какво ви отличава от конкурентите Ви?

Мебелни къщи RALICA беше първата компания в мебелния бранш, която спечели сертификат ISO 9001:2000 за въведената Система за управление на качеството в мениджмънта на фирмата. Това признание за нашите усилия, да предлагаме винаги качествена услуга, и професионализмът на екипа привлече някои интересни световни марки като партньори: SCAVOLINI- Италия, най- известната марка италиански кухни; SEALY, SERTA, KING KOIL- световно известни американски марки легла и матраци; PORTA DOORS- един от най-големите производители на входни и интериорни врати в Европа; VICENTE ZARAGOZA, FOLGADO, HURTADO, FAGOR MUEBLES- водещи компании за класическа и модерна мебел от Испания; YATAS, ISBIR,YATSAN, GALA и CILEK – водещи турски марки за обзавеждане познати в 50 страни от цял свят.

„Мебелни къщи Ralica“ има собствена линия за мебели. Какви хора търсят индивидуални решения за дома си и какво им предлагате?

Нашите клиенти имат все по-нарастващи изисквания за специфична визия, вложени материали в мебелите и аксесоарите към тях, проектирането на специално и индивидуално пространство, което изисква нестандартен и строго уникален подход към всеки един от тях. Това не винаги може да стане с каталожна мебел, което наложи откриването на производствена линия под марката FOUR SEASONS, обединяваща нестандартни решения за кухни и всекидневни, спални и детски стаи.

В екипа ни има достатъчен брой дизайнери и архитекти, които могат да превърнат желанията и идеите на клиентите ни в мечтания дом, посредством проектиране и планиране на интериора.

За 21 години имате големи успехи в бизнеса и своеобразни рекорди, като например обзавеждането на 730 стаи в един от най-големите хотели на световна верига. Какво предлагате като решения за хотелиери и строителни предприемачи?

През годините ние се превърнахме в един от водещите комплексни доставчици на обзавеждане на големи комплекси: хотели, апарт-хотели и молове.

Най-големият хотел от веригата KEMPINSKI – Grand Ermitage в КК “Зл.пясъци” (730 хотелски стаи – категория 5 звезди) беше оборудван изцяло от нашата фирма ( в момента се мениджира от испанската MELIA). Специално за хотелиерите сме разработили ефективна система за доставки на врати- интериорни и специални, корпусна мебел, матраци и легла, мека мебел, пердета и щори, техника и др. и гъвкава индивидуална схема за разплащане. За строителните предприемачи предлагаме изгодни условия при избора на наши марки врати за техните обекти. Имаме и рабоещи схеми за сътрудничество с водещи архитекти и дизайнери.

НЯМА КОМЕНТАРИ