Време е за бира

0
7840
време за бира

Лятото е сезонът на отпуските, слънцето и приключенията. През това време от годината консумацията на бира традиционно се увеличава. Какво по – хубаво от това да се наслаждаваме на лятната почивка с чаша хубава българска бира в ръка? В следващите редове, ще ви разкажем как да разпознаете качественото пиво.

От първостепенно значение, както вече сте се досетили, е да бъдат вложени качествени съставки. Основните са малц, хмел, и вода.

Малц: Съставът и свойствата на малца са от определящо значение за качеството на пивото, неговия вкус, аромат и трайност.

Хмел: Тази съставка е отговорна за присъщата горчивина на пивото и приятния аромат.

Дрожди: Те дават специфичния вкус и аромат на пивото и обособяват неговия характер.

Всички влагани съставки влияят върху аромата на бирата и нейните вкусови качества. От излючително значение е те да са подбрани с внимание и професионализъм, за да се получи продукт с чудесна пивкост и гъделичкаща небцето пяна.

Според специалистите плътността на пяната е много важен показател за качеството на пивото. Тя трябва да бъде плътна и с много фини, малки мехурчета. И най-важното – след като се отпие от бирата, пяната трябва да остава по чашата, а не да се губи. Качеството й се определя основно от малца и от технологичния процес, при който се произвежда пиво.

Нашето предложение за качествено българско пиво, с което да се насладите на лятото е бира Болярка Светло. Нещото, което отличава Болярка Светло е, че тя е направена от ечемичен малц, собствено производство. Това позволява пивоварите в на „Болярка ВТ“ АД както да осъществяват подбора на сортовете ечемик и да избират на най – добрите,така и да отделят специално внимание на всеки етап от технологичния процес при производството на малц. За бира Болярка се използва висококачествен малц, получен само от български ечемик.

Хмелът, който се влага в бира Болярка, е внос от Германия. Произвежда се в местността Халертау, която е слави с добрите климатични условия, за производство на хмел. В Болярка Светло, освен хмел за горчивина, се добавя и ароматен хмел, който чудесно допълва и обогатява изкусния аромат на пенливата напитка.

Пивоварна „Болярка ВТ“ АД използва дрожди от института по пивоварство Вайнщефан, който има вековна история в пивопроизводството.

Болярка притежава всички достойнства на светлото пиво: добре балансиран, леко горчив вкус и хмелов аромат. Със своята фина текстура Болярка се превръща в любимо пиво на поколения. Цветът на Болярка Светло е сламеножълт с кристална бистрота, а пивото прави пътна и трайна пяна.

Освен Болярка Светло, добра компания за летните дни са и Болярка Непастьоризирана и Болярка Радлер. За разлика от стандартните пива, Болярка Непастьоризирана не минава през термична обработка, което е предпоставка да се отличава с по – свеж и пивък вкус. Характерно за Болярка Радлер е, че се произвежда по рецепта за класически немски радлер, а именно – в еднакво съотношение се смесват бира Болярка Светло и лимонада.

Едно е сигурно – който и вкус да изберете, в замяна ще получите качествена българска бира.

И в заключение на тази вкусна статия ще си позволим да цитираме Бенджамин Франклин: “Бирата е доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.”

НЯМА КОМЕНТАРИ